Rein Aedma: Ikka ja jälle kaubasadamast

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valeinfo on ohtlik. Nii alapealkirjastas Kaur Lass viimase osa oma Pärnu Postimehes 18. juulil k.a avaldatud artiklist ”Jannseni sadamast faktidega“.

Tähelepanelik lugeja aga leiab faktidega mängimist-moonutamist ja hämamist nimetatud artikli peaaegu igast lõigust. Samuti on lugupeetud arhitekt osavalt faktidega opereerides sujuvalt peateemast kõrvale hiilinud, keskendudes peaasjalikult detailplaneeringu üksikosadele. See on vesi Jannseni tänavasse kaubasadama põlistamise pooldajate veskile, hajutades vaatlejate tähelepanu Pärnu linna üldplaneeringu põhisuundadelt ja linnavolikogu 7. augustil 2008 vastu võetud otsuselt nr 52, mis käsitles Pärnu linna ja AS Pärnu Sadama vahel sõlmitud hoonestusõiguse seaduse lepingu muutmist ja otsustuskorras hoonestusõiguse seadmist.

Nimelt kavandab Pärnu linna üldplaneering 2001–2025 Jannseni tänava ja Pärnu jõe vahelisel alal tootmise asendamise äri- ja elamufunktsiooniga, Kesklinna silla ääres kruiisisadama rajamist 260meetrisel lõigul ning Kesklinna ja Siimu silla vahelisel lõigul rohelise koridori ehk kaldapargi rajamist. Kaubasadamast ei sõnagi. Seda loomulikult ilmselgel põhjusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles