Juhtkiri: President ja hapukurk

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ajal, mil suur suvi üritab lõpuks ometi läbimurret, valitseb poliitikamaailmas puhkuste aeg. Kui enam millestki eriti kirjutada ei ole, spekuleeritakse lõpmatuseni teemal, kes võiks veidi enam kui aasta pärast saada Eesti presidendiks.

Oleme Pärnu Postimehes kord varemgi kirjutanud, et presidendikandidaatide ümber on veel vara vett segada. Tõsisemalt hakatakse sellel teemal mõtlema alles uuel aastal. Kuna rahval pole presidendivalimistega eriti mingit pistmist, on asi poliitilistes kokkulepetes, mis õige aja tulles kindlasti lukku lüüakse.

Pärnu Postimees oletab praegu, et presidendikandidaadina kerkib esile keegi, kellest praegu pole juttugi olnud. Siim Kallasele võiks koduriigi juhtimine ju olla krooniks poliitikas, aga on üsna selgusetu, kes teda toetavad. Mulje võib olla petlik, kuid paistab, et tal pole otsustavat toetust isegi oma Reformierakonnas. Näib, et üha enam on põhjus eri põlvkondades. Praegused pumba juures olijad ei taha olla vanade kuulekad käsutäitjad, vaid ise otsustada, kes kuhu ja mis või kuidas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles