Linnameeskond kaotas väravaterohkes thrilleris Nõmme Kaljule

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnameeskonna ja Nõmme Kalju Raeküla staadionil.
Pärnu linnameeskonna ja Nõmme Kalju Raeküla staadionil. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Teisipäeval mängiti Eesti jalgpalli meistriliigas järjekordne voor, kui Pärnu linnameeskond pidi imelisele teisele poolajale vaatamata võõrsil alla vanduma liiga liidrile Nõmme Kaljule tulemusega 3:4.

Nõmme staadionil peetud kohtumine algas võitluslikult ja võimalustevaeselt. Nõmme meeskond hoidis küll rohkem palli, ent pärnakad võitlesid visalt kaitses.

Kohtumise esimene võimalus oli hoopis 11. minutil pärnakate poolel Envar Lauteril, kes sai paremalt äärelt värava ette terava söödu, kuid Lauter ei ulatunud napilt pallini.

16. minutil teenis Nõmme Kalju aga nurgalöögi ja teravalt esimesse posti tulnud palli suunas pärnakate väravasse Nõmme ründaja Ats Purje.

Kolm minutit hiljem oli Pärnu värava ees hea võimalus Vladimir Voskoboinikovil, kuid kohtunik fikseeris talle käega mängu.

Järgmiste minutite jooksul andis Kalju Pärnu väravale korralikult tuld, kuid linnameeskonna väravavaht Kristjan Tamme oli oma ülesannete kõrgusel.

Pärnu meeskonna avapoolaja parim võimalus tekkis 30. minutil kui umbes 18 meetrilt teenitud karistuslöögil katsus õnne Lauter. Vastaste värava ristnurga suunas liikunud pall oli siiski piisavalt nõrk ja Kalju väravavaht Vitali Teleš püüdis palli raskusteta.

Poolaeg oli peaaegu lõppenud, kui 45. minutil, vahetult enne kohtuniku antud poolaja lõpuvilet tabas pärnakaid tõeline külm dušš. Paremal äärel mängis karistusalas Pärnu kaitsjad üle Kalju poolkaitsja Joel Lindpere, kes lükkas mänguvahendi värava ette Voskoboinikovile. Kalju ründaja pääses kaks korda löögile ja teisel korral maandus pall taas Pärnu väravas. 2:0 esimene poolaeg lõppeski.

Teist poolaega üritasid pärnakad alustada agressiivsemalt, kuid hoopis Kalju oli see, kes 51. minutil taas skooris. Karistuslöögi tõstis madala kaarega värava ette Lindpere ja peaga suunas sealt palli pärnakate väravasse Ken Kallaste.

Linnameeskond mängis väravajärgselt palli keskjoonelt lahti, möödus vast 30 sekundit, kui pall jõudis paari kiire sööduga Lauterile, kes põrutas karistusala joonelt kauni pommlöögi Nõmme Kalju värava ristnurka seisuks 3:1.

Värav andis külalistele ilmselgelt indu, sest juba kolm minutit hiljem pääses paremalt äärelt suurepärase individuaalse meisterlikkuse järel löögile Taavi Laurits, kuid Teleš tõrjus palli alt nurgast. Mõni sekund hiljem pääsesid pärnakad taas löögile, kuid taas Teleš tõrjus.

Pärnu meeskond üritas edaspidigi julgemalt kombineerida.   

61. minutil sai suurepärase söödu taaskord Laurits, Teleš eksis väljajooksul ning Lauritsal oli võimalus suunata pall väravavahist mööda tühja väravasse. Kahjuks sai viimasel hetkel jaole Kalju kaitsja Karl Mööl, kes klaaris olukorra enne väravajoont.

65. minutil said pärnakad lõpuks oma tahtmise, kui Lauter lõi teise iluvärava. Pärnu ründaja sai taas palli karistusala joonele ja virutas palli taaskord nõmmekate paremasse ristnurka.

Mäng muutus närvilisemaks, kuid huvitaval kombel ei olnud esimest poolaega täielikult valitsenud Nõmme Kaljul mingeid võimalusi.

76. minutil oli hoopis Laurits see, kes virutas paarikümnelt meetrilt väravale kuid Teleš püüdis. Minut hiljem tõmbas aga Kalju kaitsja Andre Järva oma karistusalas maha ühe pärnakatest. Kohtuniku antud penalti realiseeris Laurits ja tablool särasid numbrid 3:3!

Pärast viiki tõi Kalju vahetusest sisse tavapärase põhikoosseisu mehe Hidetoshi Wakui, misjärel aktiviseerus taaskord nõmmelaste mäng.

84. minutil võitis nurgalöögist tulnud palli värava ees Nõmme ründaja Tarmo Neemelo, kes lõi palli kauni käärlööga pärnakate väravasse seisuks 4:3.

Kahjuks selle tulemusega mäng lõppeski. Nõmme Kalju jätkab 51 punktiga turniiritabeli liidrina ja Pärnu linnameeskond endiselt 11 punktiga viimasel kohal.

Järgmise kohtumise peab Pärnu linnameeskond reedel, kui Tallinnas kohtutakse sealse Infonetiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles