Vana-Pärnus tegutses merevandaal

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu laht. Pilt on illustratiivne.
Pärnu laht. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Vana-Pärnu rannavees lõhuti pensionärist harrastuskalamehe nakkevõrk, mille mees oli korra kohaselt püüdma pannud, kahju kannatanu arvates sai kurja teoga hakkama keegi surfaritest või purjelauasõitjaist.

“Võrk oli ribadeks ja kasutatud oli nuga, sarapuust mõrralatid olid pooleks murtud ja ujukid kadunud,” kirjeldas harrastuskalur. “Lõhutud võrgu järgi võib arvata, et eesmärk polnud püünisest kala varastada, vaid võrk katki lõikuda. Minu arvates sai sellega hakkama keegi surfaritest, kellele see võrk miskipärast ette jäi.”

Eesti purjelaualiidust öeldi, et surfaritele ja purjelauduritele kalameeste püünised ei meeldi, sest need jäävad sportimisel ette, kuid lisati, et organiseeritud purjelaudurid või surfarid kindlasti kalameeste püüniseid ei lõhu, kuna saavad aru, et merele peavad mahtuma kõik tegevused, kalapüük teiste hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles