Loojad asusid looma looma

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptuuripäevadele rahvusvahelise mõõtme andva Raimo Vahtera sae all saab puunotist paari päevaga uhke rebane.
Skulptuuripäevadele rahvusvahelise mõõtme andva Raimo Vahtera sae all saab puunotist paari päevaga uhke rebane. Foto: Mailiis Ollino

“Vaat need on õiged hääled, nagu sümfoonia,” kiidab Pärnu esiskulptor Rait Pärg Vallikääru sepikoja hoovist taevani kostvat undamist, kui teravaks ihutud saehambad kohtuvad massiivse puunotiga, et sellele uus vorm anda. “Võib öelda, et skulptuuripäevad on alanud, täie rauaga,” kinnitab kujur.

Nikerdamist ootavaid notte on sepikoja kõrvale muruplatsile ritta seatud kuus. Täpselt nõnda palju tuleb skulptuuripäevadele mehi, kes saagide, peitlite ja muude vahenditega hakkavad ilu looma.

Üks, seitsmes palk, on veel põõsaste alla tõstetud. Juhuks kui kellelgi midagi kapitaalselt nässu läheb. Või siis naisskulptor, kes kümmekond aastat tagasi Pärnu skulptuuride alleele alumiiniumist kalad riputas, Islandilt kohale peaks jõudma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles