Admiral Pitka luurevõistlust juhib Kaitseliidu Pärnumaa malev

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Pitka luurevõistlus.
Admiral Pitka luurevõistlus. Foto: Maret Kommer / Kaitseliit

Rahvusvahelist admiral Pitka luurevõistlust juhib pärast teist päeva Kaitseliidu Pärnumaa maleva II võistkond Tallinna maleva Kalevi malevkonna ja Tartu maleva II esinduse ees.

Praeguseks on läbitud viis kontrollpunkti, kus tuli tunda tehnikat, lahendada meditsiiniülesanne, läbida miiniväli ja sooritada kaks laskeharjutust. Praegu täidavad võistkonnad luureülesannet, mis võib anda kaaluka osa võistluse punktiarvestuses, vahendas Kaitseliidu pressiesindaja.

Parim välisvõistkond on seni Soome II meeskond, kes asub 11. kohal. Naiskodukaitse esindajad on tublil 12. kohal. Katkestanud on praegu vaid üks - Vanglateenistuse II võistkond.

Võistlusel osaleb 24 võistkonda, kellest kaheks on pärit võõrsilt. Väliskülalistest võtab patrullretkest osa kaks USA ja kaks Soome esindust, üks võistkond on nii Taanist, Rootsist, Norrast kui Lätist. Samuti on võistlusel oma naiskonnaga esindatud Naiskodukaitse.

Pealtvaatajad saavad võistlejaid tegutsemas näha reedel avatud kontrollpunktis Rõuge Ööbikuorus, kus on üles seatud takistusrada, ja laupäeval hommikul Tamula järve ääres võistluse lõpujooksul.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis igal aastal toimub Eesti eri piirkonnas, et vähendada võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse eesmärk on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppe taset, relvastust/varustust ja moraali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles