Naiskvintett Estica pühendub Eesti muusikale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvintetis mängivad noored naismuusikud (vasakult) Meelika Mikson, Helena Tuuling, Mari Gienow, Heli Ernits ja Anna Kelder.
Kvintetis mängivad noored naismuusikud (vasakult) Meelika Mikson, Helena Tuuling, Mari Gienow, Heli Ernits ja Anna Kelder. Foto: Erakogu

Sellesuvisel Raepromenaadi viimasel kontserdil astub Pärnu Raehoovis üles Eesti noortest naismuusikutest koosnev puhkpillikvintett Estica, mis sel aastal on välismaiste esinemiste kõrval kodumaal vaid mõne kontserdi andnud.

Anna Kelderi, Heli Ernitsa, Helena Tuulingu, Mari Gienow ja Meelika Miksoni tõid kokku ja ajendasid kvintetti looma ühised õpingud Eesti muusika- ja teatriakadeemias, kus nad 2010. aastal andsid esimese ainult Eesti muusikal põhineva kontserdi. Kvintetis mängivad nad viit puhkpilli: flööti, oboed, klarnetit, fagotti ja metsasarve, ehkki kõik nad on oma muusikutee alguses mänginud flööti.

Anna Kelder töötab Estica kõrval Vanemuise sümfooniaorkestris, Helena Tuuling on klarneti- ja saksofoniõpetaja Kiili kunstide koolis, Mari Gienow täiendab end Karlsruhe muusikakõrgkoolis ja tegutseb Saksamaal, Heli Ernits töötab Eesti riiklikus sümfooniaorkestris ning Meelika Mikson teenib leiba Eesti kaitseväe orkestris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles