Mälu on üks salapärane asi

Ille Rohtlaan
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Skvottimine võhikutele“ on kahe inimese kohtumise lugu, milleks kumbki valmis pole olnud. Seda esialgu ja pealtnäha. Mängivad Andrus Vaarik ja Kersti Tombak.
“Skvottimine võhikutele“ on kahe inimese kohtumise lugu, milleks kumbki valmis pole olnud. Seda esialgu ja pealtnäha. Mängivad Andrus Vaarik ja Kersti Tombak. Foto: Toomas Mitt

Viiendat suve on Tõstamaa mõisa maja teatrist tulvil: esietendunud „Skvottimine võhikutele“ on autori ja lavastaja Gerda Kordemetsa järjekordne etenduspaigast inspireeritud lugu.

Tõstamaa Suveteatri aktiivselt ja loovalt suvede veetmise komme kannab osasaajatele rammusaid vilju: mõisa tuntus ja teadmine möödunud aegadest ja inimestest on kinnistunud emotsionaalsete ja õpetlike lugude kaudu. Selliselt kootud mälukangale oli loogiline jõuda tänapäeva ja muretseda mäletamise pärast. Lavalugu on kirjutatud taas kindlat mängupaika ja näitlejaid silmas pidades, peaosades kõigis viies Tõstamaa lavastuses kaasa teinud Andrus Vaarik ja Kersti Tombak.

Võtmekimp Louis Vuittoni kotis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles