Weekend Festivali esimene päev ja öö möödusid politseile rahulikult

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lääne prefektuur

Eile Pärnu rannas alanud Weekend Festivalil andsid politseitöös tooni peamiselt alaealised pidutsejad, kes alkoholi tarvitamisega politsei huviorbiiti sattusid. Politsei tuletab meelde, et alaealistele alkoholi müüa või vahendada on keelatud ja karistatav.

Festivali algus tõi kaasa probleeme valesti pargitud sõidukitega. Sekelduste vältimiseks tuleb enne Pärnusse tulekut linna või festivali kodulehel tutvuda ajutise liikluskorraldusega. Samuti tasub olla tähelepanelik ajutiste liiklusmärkide jälgimisel. Kui avastate, et teie sõiduk on teisaldatud, tuleb helistada numbril 444 6410 ja järgida sealt saadud juhiseid, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Politseile on üle antud leitud asju, mida esimesel võimalusel omanikele tagastatakse. Kui olete festivalialal midagi kaotanud, pöörduge sealsesse politseitelki või helistage telefoninumbril 444 6503. „Soovitame hoida olulisi esemeid ja dokumente kindlalt suletavas taskus või kotis, et need peohoos kaduma ei läheks,“ märkis Leesment.

Merepäästepatrullid panevad jõel ja lahel liiklejatele südamele, et pimedal ajal veel liikudes peavad põlema pardatuled. Eile õhtul sõitis mitu alust, millel puudusid või ei toiminud pardatuled. Kuna sadama piirkonnas liiguvad kaubalaevadki, on pardatuled väikelaevadega liiklejate ohutuse huvides hädavajalikud. Ükski merele minev veesõiduk ei tohi olla ülerahvastatud ja kõigi tarbeks peab olema päästevest.

Hommikuse vahetuse staabijuhi Argo Tali sõnade kohaselt möödus öö Pärnus rahulikult ja erakorralisi sündmusi ei olnud.

„Arvestades külastajate hulka ja ürituse mastaape, on öö möödunud rahulikult ja tõsiseid rikkumisi ei registreeritud. Soovime linnaelanikele ja külalistele rahulikku meelt ning kannatlikkust järgnevateks päevadekski!“ ütles Tali.

Laupäeva öösel lõppev Weekend festival toob Pärnusse pea 30 000 külalist. Politsei on saanud abijõudu mujalt Eesti piirkondadest, Soomest ja Lätist. Graafiku järgi töötavatele politseinikele on appi tulnud üle 200 politseiniku ja abipolitseiniku. 

Politseitööd koordineerib Lääne prefektuuri rajatud staap. Lääne prefektuur jagab festivali ajal avaliku korra ja politseitöö kohta infot oma Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles