Pärnakad jätkavad admiral Pitka luurevõistlust esikohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumus ning Võrumaa maastik niidavad võistlejaid nagu loogu.
Kuumus ning Võrumaa maastik niidavad võistlejaid nagu loogu. Foto: Ene Vokk

Rahvusvahelist admiral Pitka luurevõistlust juhib pärast kolmandat päeva Kaitseliidu Pärnumaa maleva II võistkond Pärnumaa maleva I ja Tallinna maleva Kalevi malevkonna tiimi ees.

Pärnumaa maleva võistkondade esindaja vanemveebel Hannes Ausi sõnutsi paneb tänavune Pitka luurevõistlus proovile eelkõige võistlejate vastupidavuse ja  motivatsiooni. 

„Võrumaa eripalgeline maastik ning järjest kerkiv õhutemperatuur pigistavad meestest viimase välja,“ ütles vanemveebel Aus. „Keerulistest oludest hoolimata on võistlejate motivatsioon endiselt kõrge ja nad üritavad kindlasti saavutada maksimumi.“

Pärnakad juhivad kaheksa kontrollpunkti järel, kuid seis võib peagi muutuda. Võistluse mitteametlikus edetabelis ei kajastu veel läbitud luureülesanne, mis annab kaaluka osa võistluse punktidest. Samuti võivad paremusjärjestuse segi paisata katkestamised, mida paari päeva jooksul on korduvalt ette tulnud.

Peamiselt Võrumaa raske maastiku ja eilse üle 30kraadise kuumuse tõttu on võistluse katkestanud kaheksa võistkonda: vanglateenistuse II, Läti, Norra, Harju, Põlva ja Pärnumaa maleva III ning Soome II ja kõrgema sõjakooli esindus.

Võistlusele startis 24 võistkonda, kellest kaheksa on pärit võõrsilt. Väliskülalistest võtab patrullretkest osa kaks Ameerika Ühendriikide ja kaks Soome võsitkonda, samuti üks Taani, Rootsi, Norra ja Läti esindus. Samuti on võistlusel oma naiskonnaga esindatud  Naiskodukaitse. Võistlus lõpeb laupäeva pärastlõunal Võrus.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal Eesti eri piirkonnas, et vähendada võsitlejate koduväljaku eelist. Eesmärk on mõõta reaalsusele lähedastes oludes osalejate väljaõppe taset, relvastust/varustust ja moraali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles