Pärnu lahel trollitakse ja rehitsetakse merd

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Tõnu Kanni viis merele trollimist uudistama Eesti harrastuskalastajate liidu juht Endrik Tõnsberg.
Ajakirjanik Tõnu Kanni viis merele trollimist uudistama Eesti harrastuskalastajate liidu juht Endrik Tõnsberg. Foto: Heli Shpilev

Võimatu oli tagasi lükata Eesti harrastuskalastajate liidu juhi Endrik Tõnsbergi ettepanekut tulla merele kaema, kuidas kutseliste kalurite kirutud ja hobikalastajate kiidetud trollimine Pärnu lahes õieti käib.

Eesmärk oli tõestada või ümber lükata kutseliste kalurite ja teadlastegi seas juurduv veendumus, et harrastuskalastajate suvine trollimine Pärnu lahel on võtnud tööndusliku kalapüügi mõõtmed, kusjuures armutult püütakse lahest alamõõdulist koha.

Kuigi harrastajad ei tohi seaduse järgi oma kalasaaki müüa, on kaldal käibel isegi sõna “rahakala”, millega peetakse silmas suvist koha ja talvise tirgutamisega saadavaid ahvenaid. Nii talvine tirgutamine, väikese õngega jää all kalapüüdmine kui suvine trollimine, paadi järel veetavate lantidega kalastamine, on harrastuskalastajate levinud püügiviisid Pärnu lahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles