Pärnu loomaaed tahuti kirjumaks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rahvusvaheliste skulptuuripäevade korraldaja Rait Pärg seanahka ei vedanud ja võib nüüd oma loodud sea seljas ratsutada.
Pärnu rahvusvaheliste skulptuuripäevade korraldaja Rait Pärg seanahka ei vedanud ja võib nüüd oma loodud sea seljas ratsutada. Foto: Urmas Luik

Mürsu moodi supelsiga, sisaliku moodi koer, häbeliku moega elevant, lõpetamata, ent mitte lõpnud rebane, kõmisev tõugutool ja tootemipuu – need puitskulptuurid hakkavad lähiajal ilmestama Pärnu linnaruumi.

Reede hommikul veetis see kirev seltskond veel mõnusasti aega Pärnu Vallikääru jalamil sepikoja hoovis saepuruhunnikute ja puunottide vahel, kus rahvusvahelistele skulptuuripäevadele tulnud kunstnikud neile viimast lihvi andsid. Või siis ei andnud.

Soomest kohale sõitnud kujuril Raimo Vahteral, kes juba teisipäeval kurtis oma haige jala, kärsitu naise ja napi ajalimiidi pärast, jäigi enda tahutud rebasele viimane lihv andmata. “Ta oleks tahtnud veel teha, aga naine ajas koju,” selgitas skulptuuripäevade eestvedaja, kohalik skulptor Rait Pärg, kelle sõnutsi käib Vahtera nii tihti Pärnus, et küllap ta kunagi ikka alustatu lõpule viib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles