Agressiivse mehe rahustamiseks läks vaja politseinike rammu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna enne kella 21 oli Pärnus Side tänaval Weekendi Festival iala vahetus läheduses juhtum, kus politsei läks maas lamavat inimest kontrollima, mispeale mees muutus politseinike suhtes ootamatult agressiivseks. Tema rahustamiseks oli vaja kasutada jõudu ja turvakontrolli käigus leiti tema juurest tuvastamata pulbrilise aine jääkidega kotike. 

Mees toimetati politseijaoskonda, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnutsi ei ole aga alati kõrvalseisjatele kõik mõistetav ja mõnigi toiming, mida ei ole algusest peale nähtud, võib küsimusi tekitada. 

„Kui politseinikud magavat inimest märkavad, siis tavapäraselt asutatakse talle ligi, veendumaks, et ta abi ei vaja. Soe ilm, joovastavate jookide ja muu tarbimine mõjub inimestele roiutavalt ja leidub neidki, kes kuskile pikali viskavad. Neid äratamata ei ole võimalik tuvastada, kas inimene puhkab väsimust välja või on tal tervisega probleeme. Pargis pingil või murul magaval inimesel on oht kuriteo ohvriks langeda,“ selgitab Sinimeri.

Politsei soovitab maas lamavat inimest märgates temast teada anda kas festivali turvameeskonnale või pöörduda politseinike poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles