Politsei on registreerinud Weekend Festivalil 248 juhtumit

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Weekend Festivalil.
Politsei Weekend Festivalil. Foto: Lääne prefektuur

Tänahommikuse seisuga on politsei tegelnud Weekend Festivalil 248 juhtumiga, millest viis kvalfitseeruvad kuriteoks.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki teatel kuuluvad viie kuriteo sekka avaliku korra raske rikkumine, narkosüütegu, liiklusrikkumine ja kaks vargust.

Väärteomenetlusi on politsei algatanud 88, neist alaealiste suhtes 33. Liiklusrikkumisi on avastatud 47. Politseijaoskonda on toimetatud 83 inimest, neist 35 alaealist. Kainenemas on olnud 35 inimest. 

“Kahjuks on politsei pidanud tegelema väga paljude alkoholi tarvitanud alaealistega,” ütles Grak. “See paneb mõtlema, kuidas alkohoolsed joogid nende kätte on saanud, sest alaealistele alkoholi müüa ja osta on lubamatu. Alaealistele alkoholi müünud kauplejad või vahendajad on käitunud vastutustundeta.” 

Samuti on tulnud politseil tegelda agressiivselt käitunud täiskasvanutega, kelle narkootilise aine test on osutunud positiivseks. Ennast ja teisi kahjustamata saab pidutseda keelatud aineid tarvitamatagi. 

Politsei poole on pöördutud abipalvetega, et leida rahva hulgas kaotsi läinud inimesi, sest otsitavaga ei ole õnnestunud ise kontakti saada.

“Arvestada tuleb sellega, et festivalialal võivad telefoniliinid olla ülekoormatud,” märkis Grak. “Seetõttu on hea, kui enne kokku lepitakse, kus ja millal üksteise silmistkaotamisel kokku saadakse. Meeles tuleb pidada, et alaealised ei tohi öisel ajal üritusel olla täiskasvanud saatjata.” 

Festivali ajal juhtus ka üks inimvigastatuga liiklusõnnetus, kui täna öösel kella 2.22 ajal kukkus Pärnus Tammsaare puiesteel jalakäija kõnniteelt sõiduteele ja sai löögi sõiduautolt. 25aastane mees toimetati haiglasse, autot juhtis 21aastane mees, kes oli kaine ja omas juhtimisõigust. 

“Tavapärasest suurema liiklustihedusega piirkonnas tuleb olla ühtmoodi tähelepanelik ja teistega arvestav nii autojuhtidel kui ka jalakäijail, et õnnetusse mitte sattuda,” toonitas Grak. 

Politseile on üle antud leitud esemeid, mis esimesel võimalusel omanikele tagastatakse. Kui olete festivalialal midagi kaotanud, pöörduge sealsesse politseitelki või helistage telefoninumbril 444 6503. Politsei soovitab hoida olulisi esemeid ning dokumente kindlalt suletavas taskus või kotis, et need peohoos kaduma ei läheks.  

Laupäevahommikuse vahetuse staabijuhi Margus Toomsalu sõnul möödus ka teine festivaliöö Pärnus siiski üldjoontes rahulikult. 

„Arvestades väga suurt rahvahulka ja vaadates politseistatistikat võib öelda, et üritus on siiani kulgenud üsna rahulikult,” ütles Toomsalu. “Väljakutseid ja juhtumeid, millega politseil on vaja tegeleda olnud, on küll rohkem kui seda on Pärnus tavapärasel suve lõpul, kuid kus rahvast rohkem, seal ka abi enam vaja.” 

Politsei soovib kaaslinlastele ja festivalikülalistele üksteise suhtes hoolivat ja heatahtlikku käitumist. Politseitööd koordineerib Lääne prefektuuri rajatud staap. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles