Politsei hindas Weekend Festivali rahulikuks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Weekend Festivalil.
Politsei Weekend Festivalil. Foto: Lääne prefektuur

Kuigi Pärnu politsei sai neljapäevast laupäevani plaažil väldanud Weekend Festivali ajal 460 väljakutset, möödus üritus korrakaitsjate arvates rahulikult.

Kuritegusid, mis seotud festivalikülalistega, on registreeritud üheksa: avaliku korra raske rikkumine, narkosüütegu, liiklusalane rikkumine, kelmuse katse ja viis vargust. Väärteomenetlusi on alustatud 191, neist alaealiste suhtes 63.

Liiklusrikkumisi avastati 98, sealhulgas tabati kaks joobes ja kümme juhtimisõiguseta juhti. Ühe mootorsõiduki joobes juhtimisega seotud väärteomenetluse tulemusel konfiskeeriti sõiduauto. Politseijaoskonda toimetati 160 inimest, neist 58 alaealist. Kainenemas oli 61 peolist.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri tänab suurt rahvahulka, kes oskas festivalist probleeme tekitamata rõõmu tunda, ja kaaslinlasi, kes ürituse õnnestumisele kaasa aitasid ja tavapärasest rahutumatesse öötundidesse mõistvalt suhtusid.

„Politseile olid need töörohked päevad, kuid eks nii suure rahvahulgaga ole see mõistetav: kes vajas abi, kes korralekutsumist ja loodetavasti õnnestus politsei kohalolekuga mõni ebameeldiv vahejuhtum ära hoida,“ ütles Sinimeri.

Sinimeri sõnutsi sujus koostöö eri partneritega ladusalt ja see aitas suurürituse õnnestumisele kaasa. Eraldi tunnustas ta festivalialal ja telklates turvalisuse eest vastutanud OÜ Meeskond Securityt. Sinimeri lisas, et politseitöö korraldamise mõttes saadi väärtuslik ja tuleviku tarbeks vajalik kogemus.

Avalikku korda olid tagamas Lääne prefektuuri politseiametnikud ja abipolitseinikud ja kolleegid mujalt prefektuuridest, kokku üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles