Avamerepurjetamise Eesti meistri tiitlid läksid Soome ja Rootsi

PIRET SALMISTU
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaht Sugar 2.
Jaht Sugar 2. Foto: Piret Salmistu

Avamerepurjetamise ORC-klassi Eesti meistrid selgusid Pärnus kolme päeva jooksul võistlussõitude käigus, millest esimene oli 40miiline avameresõit. Kahel järgneval päeval toimus kokku kuus lühirajasõitu vastu- ja allatuule rajal.

Danske Banki ORC-klassi meistrivõistlused olid 29 jahile Soomest, Rootsist, Saksamaalt ja Eestist viimane võistlus enne homsest Pärnus algavaid Volvo Estonia ORC-klassi avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlusi. 

Eesti meistri tiitleid koduriiki jätta ei õnnestunud: kuldsed medalid viivad koju Martin Estlanderi meeskond Xini Freedom Soomest klubist NJK B klassis ja Patrik Forsgreni meeskond Pro4U-Malin Rootsist klubist KSSS.

Nii nagu ennustas peavõistlusjuht Andres Talts viimase võistluspäeva eelsel õhtul, ka läks. Puhus tugev lõunakaare tuul kiirusega kuus kuni üheksa meetrit sekundis ja see lubas sõitudega alustada nagu plaanis: kell 11 ennelõunal. Ligi tunnised kolm võistlussõitu olid lõppenud kella poole neljaks pärastlõunal ja pingeliste sõitude tagajärjel paremusjärjestus selgunud.

Konkurents kujunes mõlemas grupis ülitihedaks ja tasavägiseks. Meistritiitlite saatus mõlemas klassis oli lahtine viimase sõiduni. Pärast viiendat ehk viimase päeva esimest sõitu läks halvima sõidu tulemus koondskoorist mahaarvamisele.

B-klassis, kus pärast teist võistluspäeva hoidis 2,5 punktiga liidrikohta Kalevi jahtklubi jaht Reval Cafe Elisa ST Eero Panga meeskonnaga, olid meeskonnad taas nii võrdsed, et sama sõiduajaga poolitasid esimese-teise koha jahid punkte kahel korral. 

Regati üldvõidu ja Eesti meistri tiitli viib Soome Martin Estlanderi meeskond jahil Xini Freedom klubist NJK. Vaid poolteise punkti kaugusele jäi Reval Cafe Elisa ST. Omakorda 1,5 punkti kaotas teisele kohale viimasel võistluspäeval teise, kolmanda ja neljanda koha noppinud Priit Tammemägi meeskond jahil Premium Kalevi jahtklubist. Pärnu jahtklubi lipu all seilanud Lady Birdi tiim eesotsas kapten Johannes Puusepaga lõpetas regati kaheksanda kohaga.

C-klassis oli rebimine võidu nimel veel pinevam. Teise päeva järel liider olnud Ott Kikkase Sugar 2 Pärnu jahtklubist, mille roolis itaallane Sandro Montefusco, jäi viimasel võistluspäeval kahel korral alla Patrik Forsgreni meeskonnale jahil Pro4U-Malin Rootsist klubist KSSS.

Võrdse arvu esikohtadega seerias, kuid lõppkokkuvõttes 0,5 punkti enam oli see hind, mis läks Sugar 2-le maksma esikoha ja Eesti meistri tiitli. Pronksmedalid riputati kaela Kalevi jahtklubi jahi Jazz meeskonnale, mille roolimees oli Viljar Sepp. Jazz kogus 21 punkti.

Aivar Tuulbergi Katariina II oli neljas, Alari Akermanni Merepärl 12., Meelis Kose Vanishing Point 14., Loone Viisuti Freya 15., Elise Umbi MiaMia 19. ja Eino Meltsa Nora Lii 20..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles