Jagor võtab, kust võtta polegi

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak-Heinrich Jagor üllatas Kadriorus Eesti meistrivõistlustel ennastki Pekingi MMi ja Rio de Janeiro 400 meetri tõkkejooksu olümpianormi täitmisega.
Jaak-Heinrich Jagor üllatas Kadriorus Eesti meistrivõistlustel ennastki Pekingi MMi ja Rio de Janeiro 400 meetri tõkkejooksu olümpianormi täitmisega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti kergejõustikumeistrivõistlustelt tõid Pärnu klubid kulla, hõbeda ja kaks pronksi, suurima üllatuse serveeris aga nüüd TÜ ASK särgis võistlev Jaak-Heinrich Jagor.

Pärnus Ando Palginõmme juures treeninguid alustanud Jagor ehmatas avalikkust positiivselt juba mullu, kui jooksis end EMile. Nüüdsel hooajal oli ta seni vigastustega kimpus, ometi parandas ta Kadriorus 400 meetri tõkkejooksus isiklikku tippmarki 1,3 sekundiga. Vähe sellest, sai Euroopa mulluse hõbeda, selles jooksus maailma tänavuse 11. aja jooksnud Rasmus Mägi järel teise koha. Ning ikka veel vähe – täitis nii Pekingi MMi kui järgmise aasta Rio de Janeiro olümpia osalusnormatiivi!

“Tean vanast ajast, et see mees võtab sealtki, kust enam midagi võtta ei ole, ja kui vaja, realiseerib end 110protsendiliselt,” kinnitas Jagori endine juhendaja Palginõmm. “Jagor tuli ju lõpusirgele Mägi kõrval, alles siis võttis Mägi jõuga lõpu ära. Aga Jaak-Heinrich ütles mulle, et kartis kokkuvarisemist veel mitu minutit pärast finišit, nii tühi oli.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles