Pärnumaa esindus tutvus Vao külaga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapäeva avarongkäigus kandis Pärnumaa silti Kadri-Aija Viik, maakonna lippu aga Kalev Lainela.
Maapäeva avarongkäigus kandis Pärnumaa silti Kadri-Aija Viik, maakonna lippu aga Kalev Lainela. Foto: Silvia Paluoja

Koeru vallavanem Andres Teppan peab ikka ja jälle vastama pealinna ajakirjanike pärimistele selle kohta, kuidas neil pagulased elavad, et nende Vao külas pole pagulaskeskust ja neid on on segi aetud samanimelise külaga Lääne-Virumaal.

Järvamaa 235 hingelisega Vao küla on Koeru vallas elanike arvult Ervita järel teisel kohal ja seal tegutseb hakkaja külaselts. Vao külavanem Väino Liiva ütles üleriigilisest külade 11. maapäevast osa võtnud pärnumaalastele tere ja rääkis kohalike tegemistest. Aga enne seda olime tutvunud vallakeskuse Koeruga, käinud Vahukülas maheda vinnutatud liha tööstuses ja uudistanud Salutaguse külamajas kohaliku mehe valmistatud vabadussõja ausammaste puitmakette, mille hulgas Tahkurannas president Pätsile püstitatud monumendi väikekoopiagi.

Ees ootas nii maapäeva avatseremoonia Säreveres, Eesti Vabariigi presidendi kõne, aasta küla väljakuulutamine kui ka aruteludest “Kuulakem, külad kõnelevad!” sõnumi koostamine otsustajatele Tallinnast Brüsselini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles