Noorsõudjad olid MMil seitsmendad

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laius (vasakul) ja Johann Poolak vahetasid MMil mulluse 20. koha seitsmenda vastu.
Martin Laius (vasakul) ja Johann Poolak vahetasid MMil mulluse 20. koha seitsmenda vastu. Foto: Erakogu

Järgmise aasta olümpialinnas Rio de Janeiros peetud kuni 18aastaste sõudjate maailmameistrivõistlustel Eestit esindanud Marko Laius ja Johann Poolak võitsid paarisaerukaheste B-finaali.

Pärnu kalevlased teenisid Eesti sõudeliidult kauge võistlusreisi pileti kevadel Tšehhis Racices EMil 18 paadi seas saadud üheksanda kohaga. MMil startisid Laius ja Poolak ka mullu, lõpetades Hamburgis 25 paatkonna seas 20. kohaga.

Roman ja Ulvi Lutoškini käe all harjutavaid Poolakut ja Laiust saatis Brasiilias treeneripaari naispool, omal ajal NSV Liidu noortemeistriks tulnud Ulvi Lutoškin. Noormeeste paarisaerukaheseid startis Rios 18. Eelsõidust otse poolfinaali eestlastel pääseda ei õnnestunud, sest edasi sai vaid kaks paati ning need olid ungarlased ja sakslased. Laius ja Poolak olid kolmandad, edestades Hollandi, Tšiili ja USA paate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles