Haas ja Õiglane sõidavad Pekingisse!

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Haas.
Eleriin Haas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti esindus vähem kui kolme nädala pärast Pekingis algavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel paisus 15-liikmeliseks, lisakutse saanute seas olid Pärnust pärit kõrgushüppaja Eleriin Haas ning Vändra juurtega kümnevõistleja Janek Õiglane.

Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF määras küll MMi osalusnormatiivid, aga samas ka igal alal starti lubatavate arvu. Kui normi täitjaid kogunes vähem kui stardikohti, hakati uurima, kes on vigastatud või muidu loobuja, ja joone all ootajailt küsima, kas nad tahaksid MMil võistelda.

Eestist olid normi täitnud kettaheitjad Martin Kupper ja Gerd Kanter, odaviskajad Risto Mätas, Tanel Laanmäe ja Magnus Kirt, 400 meetri tõkkejooksjad Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor, maratonijooksjad Roman Fosti, Liina ja Lily Luik ning mitmevõistlejad Mikk Pahapill ja Grit Šadeiko. Neist Pahapill teatas, et loobub jalavigastuse süül Pekingis võistlemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles