Juhtkiri: Sotsidel jälle tühjad pihud

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna jõuline kampaania, avamaks võimulepe, et seda täiendada, on saanud niisama kindla eitava vastuse. Reformierakondlane Aivar Sõerd kirjutas Facebookis, et mingit jõulist avamist ei tule ja selle lubajad peavad paremal juhul leppima mõne kosmeetilise täiendusega.

Sõerd nimetas sotside ettepanekuid puudulikult ettevalmistatuks, väites, et need on läbi töötamata ja vastuolulised. Ühtlasi välistas ta mingisuguse sisulise kokkuleppe saavutamise. Sotside esimees Jevgeni Ossinovski on rõhutanud kokkuleppe vajalikkust vähemalt kuu lõpuks.

Nüüd on olukord kujunenud selliseks, et sotsid on oma sooviga avada võimulepe täiendamiseks üksinda jäänud. IRL võimuliitu lõhkuma ei kipu. Väljavaade, et IRLi osalusel moodustataks uus valitsus sotside ja Keskerakonnaga, olevat nullilähedane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles