Purjeregatt avati uhke etendusega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda Eestisse jõudnud avamerepurjetamise suurvõistlused avati vabaõhuetendusega Pärnu Vallikäärus.
Esimest korda Eestisse jõudnud avamerepurjetamise suurvõistlused avati vabaõhuetendusega Pärnu Vallikäärus. Foto: Urmas Luik

Tuhatkond väliskülalist Pärnusse toonud Volvo Estonia ORC avamere Euroopa meistrivõistlused avati üleeile õhtul uhke rongkäigu ja värvika vabaõhuetendusega. 66 meeskonda Euroopa kaheksast riigist võtab kuni pühapäevani üksteiselt mõõtu Pärnu lahel.

Üleeilne avatseremoonia sai alguse Martensi väljakult, kus võistlejaid tervitasid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja võistluse nimitoetaja Volvo Estonia tegevjuht Veiko Tarvis. Seejärel mindi lustlikus rongkäigus Vallikääru Tallinna värava juurde, kus sai kaasa elada Barbara Lehtna lavastatud suurejoonelisele etendusele „Sail away (and back)“. Etenduskohana oli kasutatud nii Vallikääru valli kui kraavi, näha sai sulneid tantsijaid, tulega žongleerijaid, mitut jahti ja taevast ehtis ilutulestik.

Publikule hästi jälgitav

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles