Paikuse politseikool jääb alles

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored politseinikud enesekaitsetunnis. Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik avaldas lootust, et tänu Paikuse politseikooli uuenemisele hakatakse nüüd Pärnumaa koolides rohkem politsei- ja päästetöö aluseid õpetama.
Noored politseinikud enesekaitsetunnis. Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik avaldas lootust, et tänu Paikuse politseikooli uuenemisele hakatakse nüüd Pärnumaa koolides rohkem politsei- ja päästetöö aluseid õpetama. Foto: Urmas Luik

Eilsel kohtumisel siseminister Hanno Pevkuri juures otsustati, et Paikuse politseikool jääb alles ja selle arendamiseks kasutatakse üle kahe miljoni euro Euroopa Liidu ja riigi raha.

“Paikuse politseikool jääb alles ja areneb,” kinnitas sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik. 17,27 miljonist eurost, mis akadeemia kolme aasta jooksul kooli uuendamiseks investeerib, kasutatakse üle kahe miljoni Paikuse politseikooli autodroomi pikendamiseks ja libedaraja ehitamiseks, lasketiirule katuse ehitamiseks jne.

Akadeemia üritab leida raha ka ühiselamu renoveerimiseks, sest politseikooli täienduskoolituse maht kasvab. ELi meede, millest sisekaitseakadeemia 15 miljonit eurot taotleb, pole selleks abikõlblik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles