EM-regatt algas ilmataadi kiusuga

Kristjan Lepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa naistega mehitatud Tutima oli EMi avameresõidul kolmas.
Saksa naistega mehitatud Tutima oli EMi avameresõidul kolmas. Foto: ORC/Max Ranchi

Soe õhk ja päikesepaiste teevad au Pärnule kui Eesti ametlikule suvepealinnale, kuid tuuletus lükkas Volvo Estonia ORC Euroopa meistrivõistluste esimese võistluse alguse kolmapäeval viis tundi planeeritust kaugemale.

65 jahti kaheksast riigist on tulnud Pärnu jahtklubisse, et võistelda siin kuni pühapäevani toimuvatel Euroopa avamerepurjetamise meistrivõistlustel. EM-regatt avati kolmapäeval avameresõiduga, neljapäevast pühapäevani seilatakse lahel lühirajasõitudes. Kokku on sõite seitse, neist arvatakse alates viiendast igal jahil halvim tulemus maha.

Kolmapäevasel avameresõidul ehitas peavõistlusjuht Alfredo Ricci pärast stardiala asukoha muutmist mõni miil Pärnu jõe suudmest edelasse stardiala nii, et jahid purjetasid vastavalt jahtide kiirustele klasside kaupa läände eri kaugusel olevate rajamärkide suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles