Ilmar Tõnisson võtab taas dirigendikepi kätte

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Abaja talu õuel suure kivi juurde Ilmar Tõnissoni pildile jäädvustama läheme, lööb ninna mere lõhn – hoopis teistsugune kui rahvarohkes Pärnu rannas.
Kui Abaja talu õuel suure kivi juurde Ilmar Tõnissoni pildile jäädvustama läheme, lööb ninna mere lõhn – hoopis teistsugune kui rahvarohkes Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik

Oma Tahkuranna kodus, mille aknast avaneb hunnitu vaade merele, lausub Ilmar Tõnisson, et on väärtustanud oma elus võrdselt kõiki kolme: peret, sõpru ja oma tööd.

Juuksed nüüdseks küll lumivalged, on Tõnissoni näol ikka seesama muhe ilme, mis on temaga kaasas käinud läbi aastakümnete.

Pühapäeva pärastlõunal tähistab Pärnu muusikaelu grand old man oma 80. sünnipäeva kontserdiga Endlas, juhatades seal taas orkestrit ja võttes vastu õnnitlusi. Kammerorkestri ette on ta soleerima kutsunud oma head tuttavad: viiuldajad Maano Männi ja Mati Ufferti, vioolamängija Maris Ufferti, Ooper-Kvarteti ja Priit Aimla puhkpillikvarteti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles