Tuurit-Tuurit võõrustab Läti tunnustatud rahvatantsuansamblit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsuansambel Lielupe.
Rahvatantsuansambel Lielupe. Foto: Erakogu

Pärnusse tuleb sõpruslinnast Jelgavast külla rahvatantsuansambel Lielupe, mille professionaalseid etteasteid saab näha sel laupäeval.

Lielupe astub pool tundi enne Augustiunetuse festivali ametlikku algust üles ranna kõlakojas, kus saab nautida kõrgetasemelist traditsioonilist Läti rahvatantsu. Hiljem esinetakse modernsema kavaga Augustiunetuse festivaliõhtul Rannapargis, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Lielupe on üks Läti paremaid ja kõrgetasemelisemaid ansambleid, olles saavutanud mitmel aastal esikohti riigi rahvatantsuvõistlustel. Eelmisel aastal tähistas ansambel oma 55. aastapäeva. Tantsuansambel on nime saanud Jelgavast läbi voolava Lielupe jõe järgi.

Tantsijate kirg ja armastus rahvuskultuuri ja rahvatantsu vastu väljendub nende emotsionaalsetes ja professionaalsetes etteastetes, mida alati oodatakse ja soojalt vastu võetakse.

Külalisi võõrustab Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit, kellel oli meeldiv võimalus osaleda lätlaste korraldatud sõpruskontserdil tänavu veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles