Kavaru külavanem pakatab säravatest mõtetest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu talu pererahvas, Kavaru külavanem Elsa Rand ja tema väsimatult töökas mees Udo Rand, on rannakülas elanud 45 aastat ja loonud kauni kodu.
Aadu talu pererahvas, Kavaru külavanem Elsa Rand ja tema väsimatult töökas mees Udo Rand, on rannakülas elanud 45 aastat ja loonud kauni kodu. Foto: Urmas Luik

Poolesaja elanikuga kaunis Kavaru küla Tõstamaa maastikukaitsealal on nagu muinasjutt, kus põlised ja uued hingelised annavad üksteisele tuge ja juhtohje hoiab säravatest mõtetest pakatav külavanem Elsa Rand.

Aadu talu perenaise, MTÜ Kavaru Külaseltsi juhatuse liikme Elsa Ranna kohta on öeldud, et ta sebib ringi nagu Kihnu Virve. Pärnu lahe ääres Saardu nukil elab ta koos kuldsete kätega mehe Udo Rannaga, kellega kooselu kinnitamisest saab 45 aastat.

Elsa lillelembus hakkab kaugele silma nagu Udo ehitatud sillakesed üle kraavide ja uhke puidust talunimesilt. Justkui kinnitusena teadmisele, et see hoolitsetud ümbrusega kodu on olnud koduvalla ja maakonna heakorrakonkursi võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles