Maatöö Taali küla talus kaalub üles välismaise ilu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudilased silitavad vanavanaema Luule küülikuid.
Mudilased silitavad vanavanaema Luule küülikuid. Foto: Mailiis Ollino

Taali külas Panga talus on pandud alus väiksele tootmistalule, mida veavad ema ja tema kaks tütart peredega. “Oleme püüdnud krooniajal võõrsil dollarit ja eurot, otsinud ilusat ja magusat elu ning saanud lahti kitsarinnalisusest,” märgivad õed Aulika ja Anne-Ly Algo taluõuel toimetades, lapsekari sabas.

Luule Arukask (71) on maanaine, kes elanud mitmel pool Pärnumaal ja rabanud ühismajandites mitme mehe eest tööd teha: küll karjalaudas, küll traktori, auto ja kombaini peal. Selle kõige kõrval on ta üles kasvatanud viis last: kaks poega ja kolm tütart ja on praegu 17 lapse vanaema ja kuue lapse vanavanaema. Taali külast ei leia last, kes ei teaks vanaema Luulet.

Muidugi mäletab Luule hästi aegu, mil tema enda lapsed olid väiksed ja majanditöö kõrvalt oli tarvis lüpsta kodus seitse lehma ja toita emised. Järeltulijad kasvasid maast madalast koos maatööga, seepärast pole see neile aastaid hiljemgi võõras, kuigi vahepeal on muudki tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles