Augustiunetusel loetakse üheksa tundi luulet

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Känd.
Jaak Känd. Foto: Ants Liigus

Ühes Augustiunetusega avatakse täna Pärnu Rannapargis luulekohvik, kus autorid esitavad üheksa tundi järjest igal täistunnil luulekavu.

“Sattusin eelmisel suvel ühes Supeluse tänava kohvikus päris pikalt enda ja Eesti luuletajate luulet lugema. Nimelt hõikasin välja, et “ainult võileiva hinna eest” esitan ostjale tema valitud teemal luuletuse. Igatahes tühjenes kohviku võileivalaud väga kiiresti. Siit tuligi meie sõpruskonnal (kultuuriselts Tulused ja loominguline kollektiiv Kaks Jaaku ja Sõbrad) mõte, et härra Ainu võiks luulekohviku avada terveks õhtuks,” rääkis luulekohviku algataja Jaak Känd.

Känd märkis, et kohalik luuletajate sõpruskond on luulet esitanud kolmel varasemalgi Augustiunetusel: 2012 olid luuleminutid villa Artise õunaaias, 2013 loeti Koidula, Merilaasi, Sanga, Kolla, Sõelsepa ja Samoilovi suve- ja uneluuletusi raamatulaadal ja 2014 tulid raamatulaadal ettekandele „Koerad poisid“ Ott Arderi loomingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles