PJK lõpetas Euroopa meistrite liiga magusa võiduga

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jalgpalliklubi naiskond enne kohtumist Makedoonia Ekonomist naiskonnaga.
Pärnu jalgpalliklubi naiskond enne kohtumist Makedoonia Ekonomist naiskonnaga. Foto: Brous Photography

Pärnu jalgpalliklubi naiskond (PJK) lõpetas pühapäeval Sloveenias Lendavas naiste jalgpalli Euroopa meistrite liiga alagrupiturniiri võiduga Montenegro meistri Ekonomisti üle, kuigi palju ei jäänud puudu kurvemast tulemusest.  

Mäng algas üsna ettevaatlikult, kuid skoori avas siiski seitsmendal minutil PJK mängija Grete Ojala. Väravast indu saanud pärnulannad lisasid survet ja võttis vaid viis minutit, kui PJK poolel skooris Kairi Himanen, tuues tabloole numbrid 2:0.

17. minutil teenisid vastased penaltilöögi, kuid nende 20aastane kapten Ivana Krivokapić lõi väravast mööda.

Uefa.com-i mängu ülevaatest lähtub, et pärast seda langesid pärnakad kaitsesse ja erilisi võimalusi neil enam esimesel poolajal polnud. Samamoodi ei saavutanud midagi erilist montenegrolased ja pärnakate 2:0 eduga esimene poolaeg lõppeski.

Teist poolaega alustas PJK samuti kaitsest lähtuvalt ja mängiti vasturünnakutele. See maksis aga kätte 79. minutil, kui Krivokapić tõi tabloole numbrid 2:1.

Järgnesid monteneegrolaste marulised rünnakud, kuid selle tulemusega mäng lõppeski.

Statistikat vaadates on huvitav, et esimest poolaega kontrollinud PJK tegi siis väravapostide vahele neli lööki, kui vastased ei teind ühtki. Teisel poolajal kui PJK andis initsiatiivi käest, ei teinud pärnulannad omakorda väravapostide vahele ühtki lööki, samal ajal kui vastased tegid seda kolm korda.  

Kokkuvõttes olid Montenegro mängijad pealelöökide arvult paremad 10:4.

Sloveenias toimunud alagrupiturniiri võitis täisedu, üheksa punktiga Rumeenia meisternaiskond Cluj-Napoca Olimpia, kes pääseb Euroopa meistrite liiga play-off-ringi. Teine oli kodumurul pallinud sloveenlaste ŽNK Pomurje kuue ja kolmas PJK naiskond kolme punktiga. Montenegro meisternaiskond Ekonomist kaotas kõik mängud ja jäi punktita viimaseks.

Huvitav on teada, et samamoodi Eesti meistri PJKga kogusid Läti ja Leedu meisternaiskond Rīgas Futbola skola ja Gintra Universitetas oma alagrupis ühe võidu ja kaks kaotust ja said samuti oma grupis kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles