Doktor Kukk on uurinud südameid pool sajandit

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Alati tuleb kahtlustada enamat, kui algul paistab,“ ütleb pea 50 aastat kardioloogina töötanud Lia Kukk. „Nii jõuab haigusele kõige lähemale.“
„Alati tuleb kahtlustada enamat, kui algul paistab,“ ütleb pea 50 aastat kardioloogina töötanud Lia Kukk. „Nii jõuab haigusele kõige lähemale.“ Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla ühel staažikamal arstil kardioloog Lia Kukel täitus 19. augustil 80 eluring ja septembris lisandub daatum 50 – just nii kaua on ta jälginud-ravinud inimese tähtsaimat organit südant. Teatavasti ei puhka see tiksuja meie rinnas kunagi ja on seepärast pideva koormuse all.

Heledapäine naine võtab vastu sõbraliku naeratusega. Tõuseb arvuti tagant, kus uuris parajasti patsientide elektrokardiogramme. Tunni aja pärast tuleb patsient koormustesti tegema.

Vastuvõtupäeva seekord ei ole, neid tuleb kaks nädalas, mille jooksul tohter kuulab ära ligemale 16 inimest, määrab neile EKG, koormustesti ja muude südameuuringute ajad. Ülejäänud nädalapäevad mööduvad tulemustega tutvudes, haiguslugusid arvuti abil uurides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles