Iirlane tahab rajada Surju pagulaskeskuse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johny Kery poseeris oma Surjus asuval kinnistul Iiri lipuga, et näidata sellega, kui tolerantsed on iirlased sisserändajate suhtes.
Johny Kery poseeris oma Surjus asuval kinnistul Iiri lipuga, et näidata sellega, kui tolerantsed on iirlased sisserändajate suhtes. Foto: Urmas Luik

Eestis kinnisvaraäriga tegelev iirlane Johny Kery tuli mõttele rajada Pärnu külje alla Surjusse kuni 400kohaline pagulaskeskus, mida kohalik vallavanem peab ebamõistlikuks ideeks.

Kery soetas umbes kuus aastat tagasi Surju umbes 500ruutmeetrise krundi mõttega rajada sinna kaks korterelamut kokku 48 korteriga. Et vahepeal kukkus Eesti kinnisvaraturg kokku, pani Kery oma jutu järgi maa müüki.

Müük ei ole siiani aga õnnestunud ja kui Euroopa Komisjon kehtestas juunis Euroopa Liidu riikidele pagulaskvoodid, tekkiski ärimehel idee rajada oma pagulaskeskus, mida peaks üleval riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles