Naiskodukaitse auliige hoiab kulunud laualippu aardena

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna auliige Elfriede Laidvee ja juhatuse liige Maie Pitsal on ulatanud teineteisele käe ringkonna lipu ees.
Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna auliige Elfriede Laidvee ja juhatuse liige Maie Pitsal on ulatanud teineteisele käe ringkonna lipu ees. Foto: Urmas Luik

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna auliige Elfriede Laidvee hoiab alles veidi kulunud värvidega trikoloori, mis kaunistas tema tuba, kuni tuttavad soovitasid selle silma alt ära peita.

“Näed, see on sõjaeelne sinimustvalge,” näitab Elfriede Laidvee Pärnu kodus hoolikalt hoitud eestiaegset aaret, millega käib kaasas oma lugu. “Sõbranna vend ütles, et võta see lipp vardast. Ma ei võtnud. Järgmine kord ta küsis, et kas sa saad aru, see võib sulle pahandust tuua, ja siis põrutas minu mees, et selles vardas ei lehvi teised lipud, aga… Nüüd on seal uus lipp, seda ma tagasi ei pannud.”

Raamaturiiulil on Elfriede tislerist abikaasa Tarmo Laidvee valmistatud kaunis puidust lipualus ja mast, milles on erksates värvides trikoloor. Väärikas eas daam ise on kaks aastat noorem kui Eesti Vabariik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles