Pärnu ja Tammiste vahel asuv kergliiklustee sai lõplikult valmis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste kergliiklustee.
Tammiste kergliiklustee. Foto: Mailiis Ollino

Eelmisel aastal valminud Tammiste kergliiklustee ja mullu ehitamata jäänud sama tee ning Pärnu vaheline lõik on nüüdsest valmis ja aktiivses kasutuses. Tee ehitas AS TREF Nord.

 

Uus ühe kilomeetri pikkune valgustatud kergliiklustee on osa Pärnu linna kergliiklusteede võrgustikus. Tammiste kergliiklustee  ühendab Sauga valla Tammiste kergliiklusteed Pärnus Papiniidu silla juurde kulgevate teedega. "Nii saab jalgsi ja jalgrattal liikuda Sauga valla ja Pärnu vahel mugavamalt mitmel suunal," teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Pärnu linnavalitsus sõlmis Tammiste kergliiklustee ehituseks lepingu TREF Nordi aktsiaseltsiga. Ehitustööd kulgesid linnavalitsuse teatel plaanipäraselt. Omanikujärelevalve teenust osutas AS Taalri Varahaldus. Teeprojekti koostas Tiit Korn FIE ja elektriprojekti ELWO AS.

Tammiste kegliiklustee ehitamist rahastati Euroopa Liidu struktuurifonide toetusel. Projekti kogumaksumus on 185 579 eurot, millest Euroopa Liidu toetus on 85 protsenti ehk 157 742 eurot ja Pärnu linna omafinantseering 27 837 eurot.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles