Pärnus käivad kettagolfi Eesti meistrivõistlused

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Pärnu Veteranide pargi Jõekääru discgolf’i ehk suupärasemalt kettagolfiradadel algasid eile üle 130 mängija osavõtul Eesti meistrivõistlused. Parimad selguvad pühapäeva pärastlõunal, kui viimastena lähevad rajale omavahelist paremust selgitama eelnevad päevad vähima visete arvuga läbinud.

Asjatundmatule, kes rannas ja koduaias lendavat taldrikut loopinud, discgolf’i eemalt näinud või ehk isegi korra proovinud, on see mäng ässade esituses väga huvitav. Nagu pärisgolfis jõutakse siingi saja kuni mitmesaja meetri kaugusel asuvate aukude ehk korvideni, saadetakse kettaid küll madalalt ja kõrgelt, ümber puude vasakule ja paremale pööravaina. Igal mängijal on kotitäis eri lennuomadustega kettaid kaasas, nende seast siis vajadustele vastav valitakse ja üritatakse see korvi saata.

Osale Eesti paremaist olid riigi esivõistluste peaprooviks samal väljakul Balti mere tuuri 6. etapina peetud Pärnu lahtised võistlused, kus silmapaistev osa auhindadest jäeti koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles