Juhtkiri: Eston Kohvri juhtum pole lõpetatud

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kuigi Pihkva oblastikohus mõistis Eesti territooriumilt röövitud kaitsepolitseiameti ohvitseri Eston Kohvri 15 aastaks range režiimiga vanglasse ja lisas 100 000 rubla (1375 eurot) trahvi, pole juhtum kaugeltki lõpetatud.

Kõigepealt on Kohvril aega kümme päeva otsustada, kas kaevata otsus edasi Vene ülemkohtusse. Iseküsimus on, mida läbi ja lõhki ebaõiglasest otsusest vaidlustada. Oma kaitseadvokaadist Jevgeni Aksjonovist Kohvril suurt tolku ei ole ja nii on otsus edasise suhtes mehe enda teha.

Ilmselt ei jäänud Venemaale märkamata rahvusvaheline üksmeelne hukkamõist, mis järgnes kohtuotsuse väljakuulutamisele. Võib oletada, et nii ühest kriitikat Kreml ei oodanud. Kohver, kellest propaganda mõttes kasu ei ole, muutub Venemaale üha tülikamaks. Nüüd on saabunud aeg, mil hakatakse otsima võimalusi Kohvri välja vahetamiseks. Lihtsalt maalt välja saatmist ei oskaks siiski oodata. Sellega näitaks Venemaa ennast ”nõrgana“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles