Kommentaar: Pärnakas annab värvi Vene valimiskampaanias

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: PP

Arvata on, et enamik lugejaist saab siitsamast teada, et Pärnu Augustiunetuse päeval algas Venemaal valimiskampaania. Need on teised kohalikud valimised pärast Krimmi okupeerimist, mis võivad anda mõningast ettekujutust Vladimir Putini režiimi kandepinnast massides.

Kui presidendivalimisi peetakse jätkuvalt märtsis (viimati 2012), riigiduuma valimisi detsembris (2011) ja muid (vabariikide juhid, oblastite kubernerid, linnakogud jne) ühtsel valimispäeval septembris (14.09.2014), siis sedapuhku on valimispäev 13. september 2015. Samuti on juba otsustatud, et 18. septembril 2016 peetakse ennetähtaegsed riigiduuma valimised. Selge on vaid see, et valitakse 450 duumasaadikut, ent kui palju kubernere, esimehi, linnanõukogude liikmeid, seda ei oska keegi öelda, sest...

13. septembril valitakse 21 vabariigi juhti ja kuberneri, ent kümnel juhul on need ennetähtaegsed valimised, sest mees pani ise ameti maha või võeti ta maha, et Kreml saaks oma positsioone selles piirkonnas testida. Mullu oli sääraseid valimisi tippkohtadele 19 (30st). Kui sellest teen-kuidas-tahan midagi järeldada, siis ikka režiimi ebakindlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles