Galerii: Tahkuranna hapukurgipeol matsusid suud perenaiste pakutavast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tavakohaselt taasiseseisvumispäeval kuuendat suve korraldatud hapukurgifestival ei tahtnud täna oma toimumiskohta Tahku tare juurde enam ära mahtuda, talutoodangu pakkujad vastasid huviliste pärimistele, külastajad nautisid imeilusat ilma ja melu, mille teiste hulgas lõi Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Hapendatud, marineeritud, soolatud kurki pakkusid perenaised sellises valikus, et maitsed kippusid segi minema. Tiido-Tiiu talu perenaine Tiiu Sommer tõmbas hapukurgipeolisi oma laua ligi särtsu kurgiga ja seletas lahkelt, et muud nippi tal polegi, kui viilutada kurgid, lisada suhkrut, soola, äädikat ja peotäos värskelt tükeldatud tilli ning panna ööpäevaks seisma. Särtsub, arvasid maitsjad.

Tahkuranna hapukurgifestivali eel saabus Romantilisele rannateele jääjatele ka teade, et MTÜ Tahku Rannarahva omatoode “Tahkuranna marineeritud kurk” pälvis Eestimaa talupidajate keskliidu märgise “Ehtne talutoit”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles