Tahkuranna hapukurgipeol matsusid suud perenaiste pakutavast

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavakohaselt taasiseseisvumispäeval kuuendat suve korraldatud hapukurgifestival ei tahtnud oma toimumiskohta Tahku tare juurde enam ära mahtuda, talutoodangu pakkujad vastasid huviliste pärimistele, külastajad nautisid imeilusat ilma ja melu.
Tavakohaselt taasiseseisvumispäeval kuuendat suve korraldatud hapukurgifestival ei tahtnud oma toimumiskohta Tahku tare juurde enam ära mahtuda, talutoodangu pakkujad vastasid huviliste pärimistele, külastajad nautisid imeilusat ilma ja melu. Foto: Mailiis Ollino

Tavakohaselt taasiseseisvumispäeval kuuendat suve korraldatud hapukurgifestival ei tahtnud eile oma toimumiskohta Tahku tare juurde enam ära mahtuda, talutoodangu pakkujad vastasid huviliste pärimistele, külastajad nautisid imeilusat ilma ja melu, mille teiste hulgas lõi lavalt Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Hapendatud, marineeritud, soolatud kurki pakkusid perenaised sellises valikus, et maitsed kippusid segi minema. Tiido-Tiiu talu perenaine Tiiu Sommer tõmbas hapukurgipeolisi oma laua ligi särtsu kurgiga. Ta seletas lahkelt, et muud nippi tal polegi, kui tuleb viilutada kurgid, lisada suhkrut, soola, äädikat ja peotäis värskelt tükeldatud tilli ning panna ööpäevaks seisma. Särtsub, arvasid maitsjad.

Tahkuranna hapukurgifestivali eel saabus romantilisele rannateele jääjatele teade, et MTÜ Tahku Rannarahva omatoode “Tahkuranna marineeritud kurk” pälvis Eestimaa talupidajate keskliidu märgise “Ehtne talutoit”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles