Juhtkiri: Kadunud ja leitud

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänane Pärnu Postimees kirjutab kodanikualgatusest, millest ilmselt väga paljud kuulnudki pole. Ja kuigi võiks öelda, et parem oleks, kui kellelgi ei tekiks põhjust selle ühendusega liitunutega kokku puutuda, teevad nad tänuväärset tööd, aidates politseinikel otsida kaduma läinud inimesi.

Sihtasutus Kadunud, mis Eestis tegutsenud kuus aastat, koondab veidi üle poolteise tuhande vabatahtliku. Nemad koonduvad võimaluste piires siis, kui politsei annab teada, et keegi on metsas marju või seeni korjates eksinud või pole mõnel muul põhjusel koduteed leidnud.

Reaalne kasu, mis Kadunute ja selle tegemiste vastu huvi tundvate inimeste tegevusest tõuseb, on muidugi see, et mõni kaotsi läinud kaaskodanik tõesti üles leitakse. Oma eduloodki on sihtasutusel ette näidata. Teine oluline aspekt on teadvustada, harjutada ja tutvustada ettevaatusabinõusid, mida on metsas harva liikujal oluline meeles pidada. Õnnetuste eest pole muidugi keegi kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles