Galerii: uunikumid meelitasid Pärnusse huviliste hulgad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus Konse motellis ja karavanikämpingus toimunud vanatehnika päev meelitas uunikume uudistama rohkelt külalisi nii lähedalt kui kaugelt.

Vanatehnika päeval sai näha vanu masinaid kogu Eestist, aga uunikume pakuti vaadata ja käega katsuda veel Soomest, Lätist ja Leedust.

Näituse haruldasemad eksemplarid olid rehepeksugarnituuri rooliga käivitatav legendaarne traktor Lanz Bulldog, mida maailmas on vaid mõni taas tööle pandud. Näituse vanim auto oli 1924. aastal valminud Ford.

Väljanäitusel olid esindatud masinad eelmise sajandi 30ndatest kuni mõnekümne aasta vanuste tehikasaavutusteni. Nostalgiat pakkus suur Volgade kollektsioon, samuti komplektne Pobeda ja legendaarne Moskvitš 401.

Vanatehika päeval toimusid võistkondade vaheline paaris täpsussõit Pärnu linna tänavatel ja autode ja mootorrataste vigursõidud.

Pereüritusel esinesid rahvatantsijad, lapsed said lustida batuudil.

„See oli nagu mõnus laat, kuhu tullakse nii lähedalt kui kaugelt,“ kiitis üks ürituse külastajaid. „Juba hommikul vara oli plats peresid täis“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles