Kogenud ja rõõmsameelsed – ees ootab esimene MM

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaadi liikmed trennihoos.
Neljapaadi liikmed trennihoos. Foto: Liis Treimann

Aastaid on Eesti spordis olnud sõudmise paarisaerulisel neljapaadil eriline koht. Tiitlivõistlustel loodetakse neilt ikka medalit ja tänavune aasta pole erand. Seekord ootab täitmist lisaülesannegi. Pühapäeval Aiguebelette’is algaval MMil teenivad kaheksa paremat neljapaati endale pääsme Rio olümpiamängudele ja see pilet tuleb kindlasti lunastada. "Kui läheme MMile kaheksanda koha järele, petame ju ennast ja toetajaid. Eesmärk on jõuda finaali kuue parema sekka, seal on juba kõik võimalik," seadis koondise peatreener Matti Killing eilse päikesepaistelise ilmaga sihte.

Eile hommikul tegid Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo ühe viimastest trennidest Viljandi järvel enne Prantsusmaale Aiguebelette’i MMile sõitu. Paat alustab peatreener Killingu juhtimisel teekonda kolmapäeva varahommikul, neljapäeval lendavad võistluspaika sportlased ja õhtul tehakse juba samas trenni. Eelsõitudeks aetakse paat joonele pühapäeval, medaleid hakatakse jagama järgmise nädala laupäeval.

Jämsä, Raja, Endrekson ja Taimsoo on aastaid kuulunud meie sõudmise absoluutsesse tippu ja varemgi koos neljapaadis istunud, kuid MMile minnakse meeskonnana esimest korda. Seni on 2012. aasta Londoni OMilt neil ette näidata neljas koht ja EMidelt kuld- ja hõbemedalid. Pärast kolme aasta pikkust pausi istuti tänavusel suvel taas ühte paati. Esmalt saadi Luzerni MK-etapil kolmas koht ja nüüd tunnistatakse, et omavahel on leitud hea klapp – isegi parem kui eelmisel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles