Hooaja avab orkester Hongkongist

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkelt auhinnatud Hongkongi Hiina orkestrit juhatab kunstiline juht ja peadirigent Yan Huichang ning Hiina pillidel zheng’il ja sanxian’il soleerivad Pärnu kontserdil Luo Jing ja Zhao Taisheng.
Rohkelt auhinnatud Hongkongi Hiina orkestrit juhatab kunstiline juht ja peadirigent Yan Huichang ning Hiina pillidel zheng’il ja sanxian’il soleerivad Pärnu kontserdil Luo Jing ja Zhao Taisheng. Foto: Erakogu

Pärnu kontserdimaja alustab tänavu oma 14. hooaega varakult, juba sel pühapäeval, kui siia saabub Hongkongi Hiina orkester.

Kontserdimaja direktor Marika Pärk tõdes, et Pärnus on küll varem esinenud hiina muusikute väiksemad koosseisud, kuid tervet orkestrit nii kaugelt nad varem võõrustanud ei ole.

Hongkongi Hiina orkester saabub meie kanti koostöös Hiina rahvavabariigi kultuuriministeeriumi, Brand Hong Kongi ja Hongkongi majandus- ja kaubanduskojaga Londonis, et osaleda Helsingi kultuurifestivalil Juhlaviikot, ja tuleb sealt edasi Eestisse. Pärgi sõnutsi oli see nii huvitav pakkumine, et tuli kahtlemata vastu võtta. Päev enne Pärnut esinevad kauged külalised Estonia kontserdisaalis Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles