Ellujäämine on enda teha

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja oma treeningusaali avanud sõjaväelise taustaga Vladimir Sillaste kinnitusel on treenimisel esmatähtis ennast tundma õppida.
Äsja oma treeningusaali avanud sõjaväelise taustaga Vladimir Sillaste kinnitusel on treenimisel esmatähtis ennast tundma õppida. Foto: Urmas Luik

Lauatelefon, kohvitass, võtmekimp, pastapliiats, ajaleht – sellisest olmekraamistki saab oskaja käes parema puudumisel tõsiselt võetav relvaarsenal rünnaku tõrjumiseks.

Tugeva sõjaväelise taustaga Vladimir Sillaste on üks neist, kes seda oskab. Viimasel viisaastakul Somaalia lähedal India ookeanis, Vahemeres Süüria lähistel ja Malis teeninud kaitseväelasena on ta kokku kasvanud küll pigem tulirelvadega, ent oskab piltlikult öeldes isegi ajalehega viiel moel inimese tappa.

“Kõiki asju saab kasutada relvana,” nendib Sillaste ja loksutab mõtlikult plasttopsis kuuma kohvi. Ja viib jutu ülemaailmsele terrorismile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles