Viira Kodu ühendab vaimupuudega noorte kogukonda

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viira koolist on saanud Viira Kodu ja kui sotsiaalkindlustusamet vajalikud lepingud sõlmib, võivad hoolealused juba septembri lõpus ja oktoobri alguses oma uue kodu tubadesse sisse kolida.
Viira koolist on saanud Viira Kodu ja kui sotsiaalkindlustusamet vajalikud lepingud sõlmib, võivad hoolealused juba septembri lõpus ja oktoobri alguses oma uue kodu tubadesse sisse kolida. Foto: Mailiis Ollino

Kui sotsiaalkindlustusamet sõlmib vajalikud lepingud, saab Tori vallas Viira koolis alustada tegevust sügava ja raske vaimupuudega noortele mõeldud kogukondlikel põhimõtetel tegutsev hoolekandeasutus Viira Kodu.

1994. aastast sotsiaaltööd teinud ja sealhulgas üle tosina aasta Pärnu lasteküla juhtinud Priit Sutt on käivitamas lapsevanemate palvel ja toetusel Tori vallas Viira koolimajas sügava ja raske vaimupuudega noortele mõeldud hoolekandeasutust.

Juba kuu aega on Viira koolimaja õpilaskodupoolses tiivas teinud vabatahtlikud lihtsamaid remonditöid: värvinud seinu, lagesid, parandanud inventari. Pärnu ehituspoed toetasid ettevõtmist mitmesaja värviliitriga ja talgutel on kokku osalenud ligemale poolsada inimest, pidevalt oli abis viis-kuus lapsevanemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles