Lõikuskuu lõpusirgel, viljavõtt pooleli

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Weiss kombainer Tiit Tiitus võttis Reiu külas varast otra ja tundis ennast kabiinis koduselt. Nüüdisaegses põllulaevas ütleb arvuti roolihoidjale liikumiskiiruse, tootlikkuse, saagikuse ja muudki vajalikud andmed.
OÜ Weiss kombainer Tiit Tiitus võttis Reiu külas varast otra ja tundis ennast kabiinis koduselt. Nüüdisaegses põllulaevas ütleb arvuti roolihoidjale liikumiskiiruse, tootlikkuse, saagikuse ja muudki vajalikud andmed. Foto: Urmas Luik

Viljakasvatajad loodavad rekordsaake, kuid vaatavad lõikuskuu lõpusirgel murelikult taevasse, sest ilmaennustajate lubatud vihm tõmbab kahvatukollastel põldudel tööhoo maha.

Mõnel pool ollakse viljavõtuga poole peal, mõnel pool on uus saagiring alanud, rukis külvatud ja valmistatakse põlde ette talinisu tarvis.

Nädala alguses lõikasid maakonna ühe suurema põllumajandusettevõtte OÜ Weiss kaks Claasi kombaini vilja rahvusvahelise maantee ääres, tolmupilv sabas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles