Vireen esitas seapõleti kasutamise kohta valeandmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks ostetud mobiilne põletusahi.
Sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks ostetud mobiilne põletusahi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Loomsete jäätmete käitlemisega tegelevas AS Vireenis toimunud erikontroll tuvastas, et riigiettevõte on mobiilse seapõleti kasutamise kohta esitanud avalikkusele valeandmeid, ühtlasi tegi maaeluminister Urmas Kruuse Vireeni nõukogule ülesandeks kaaluda ettevõtte juhataja sobivust ametikohale.

„Meie kahtlused on kahjuks osutunud tõeks. AS Vireenis läbiviidud erikontroll tuvastas, et ettevõte on avalikkusele valetanud mobiilse põleti Hurican 1000E kasutamise kohta 31. juulil ja 1. augustil 2015 Tartumaal Puhja vallas Rämsi külas asunud taudikoldes,“ ütles Kruuse.

Ettevõtte poolt veterinaar- ja toiduametile esitatud arve põhjal hävitati Rämsil mobiilses põletis 23,228 tonni sigade Aafrika katku tõttu hukatud loomi. „Tegelikult polnud tekkinud rikke tõttu hävitamine võimalik ja mobiilne põleti transporditi tagasi AS Vireeni. Rämsil hukatud sead utiliseeriti loomsete jäätmete käitlemise tehases Väike-Maarjas,“ selgitas Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles