Kõrges eas paneb silmad särama eluhuvi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobid peavad olema ja eluhuvi ei tohi kaduda, usuvad Rein ja Hilje Aaspere. Viimati külastas kõrges eas paar üheskoos Augustiunetust ja Tõstamaa vallapäevi.
Hobid peavad olema ja eluhuvi ei tohi kaduda, usuvad Rein ja Hilje Aaspere. Viimati külastas kõrges eas paar üheskoos Augustiunetust ja Tõstamaa vallapäevi. Foto: Mailiis Ollino

“Käi ringi, uuri, vaata. Keegi ei taha kuulata sinu haigustest ja hädadest. Kui enam eluhuvi ei ole, ongi inimene vana. Kui on palju hobisid, ei hakka igav,” mõtisklevad Lavassaares elavad Hilje ja Rein Aaspere, kel täitus tänavu 60 aastat abielusadamasse jõudmisest.

Kuidas on seotud omavaheline sobivus ja pikk kooselu? “No me ei sobi üldse,” nendib Hilje (81) muiates. “Rein on iseloomult hea, vastu suurt ei hakka ja katsub säilitada rahu.”

Hilje paneb ideed ja plaanid paika. Kui nad veel korteris elasid ja naine ühel päeval teatas, et laseb põllu üles harida, oli Reinule selge, et see töö tuleb ette võtta. Rein (80) ütleb, et keegi peab peres korda hoidma, ja nende peres teeb seda kõige paremini Hilje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles