Ettevõtlusminister Urve Palo kohtus Pärnumaa ettevõtjatega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Urve Palo kohtus Pärnumaa visiidi käigus siinsete ettevõtjatega.
Ettevõtlusminister Urve Palo kohtus Pärnumaa visiidi käigus siinsete ettevõtjatega. Foto: Urmas Luik

Ettevõtlusminister Urve Palo kohtus eile Pärnumaa kohalike ettevõtjatega, kellega koos arutati kohalike ettevõtete muresid ja riigi võimalusi nende lahendamisel.

Minister tunnustas Pärnu linna ja maavalitsust tööstusalade arendamisel. "Pärnu on viimastel aastatel keskendunud peale turismi arendamise tootjate ja tööstuse maakonda meelitamisele ja teinud seda edukalt," kiitis Palo.

Kohtumistel kohalike ettevõtjatega leidsid asjaosalised, et piirkondliku ettevõtluse arendamisse peavad panustama nii riik kui omavalitsused.

"Kohalikul omavalitsusel on võtmeroll töökohtade meelitamisel piirkonda: seda saab teha, andes soodustusi näiteks ettevõtlusmaa kasutamiseks, arendades taristut ja vähendades bürokraatiat. Omavalitsuste võimalustel ei ole piire,” märkis Palo. Siiski tunnistas ta, et väljapoole Harjumaad töökohti lisandumiseks peab oma õla alla panema riik, toetades omavalitsusi nii taristu loomisel kui tehnovõrkudega liitumisel.

Palo viitas, et näiteks tööstusalade arendamisel on palju abi olnud etetvõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) piirkondade konkurentsivõime meetmest, aga ka alustava ettevõtte toetusest. Uus meede on EASis väljatöötamisel tootmise tõhustamiseks ja seadmete soetamiseks.

Eile külastas ettevõtlusminister Pärnu Log Homes OÜd ja kohtus Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse juhataja Teet Kursiga. Peale selle käis Palo Vecta Design OÜs ja Rapala Eesti ASis ja kõneles Pärnumaa turismiettevõtjatega. Minister  kohtus Pärnumaa visiidil samuti Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse ning Pärnu ja Viljandi maavanemaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles