Pärnus tegutsevad mereskaudid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva juures tegutsev noorte kotkaste ja kodutütarde mererühm.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva juures tegutsev noorte kotkaste ja kodutütarde mererühm. Foto: Erakogu

2014. aastal otsustati Kaitseliidu Pärnumaa maleva juurde luua noortele kotkastele ja kodutütardele mererühm, tegutsesid ju enne teist maailmasõdagi Pärnus mereskaudid.

Seiklus algas vajadusest edendada korrapärasemalt noorte merelist tegevust Pärnus. Märtsist alates on noori vaatlejaid olnud küllaga, hetkeseisuga on kümmekond noort püsima jäänud ja seiklusele oma panuse andnud.

Esimese minilaagri korraldas mererühm lehekuu lõpus. Matkasime Pärnu linnas ja rääkisime linna osast Eesti Vabariigi ajaloos. Lapsed üritasid kohaneda linnaruumi vaatlemisega teistmoodi, st tagasivaatega ajas. Uurisime, mispidi Pärnu jõgi voolab ja kui kõrge on olnud jõe veetase. Astusime 1944. aastal ehitatud ajaloolise purjeka Jenny Kruse pardale laevasõprust sobitama, seal meeldis noortele enim pootsmanitool.

Eesti ajalooliste laevade seltsi lastekaitsepäeva üritusel purjetasime misjonilaevaga Jenny Kruse Pärnu lahel. Väiksemad nautisid meretuult ja laevaloksumist, suuremad olid abiks purjede seadmisel ja kursi vaatlemisel.

Juuli viimasel nädalal saime kokku maakonnalaagris Tõstamaal Sutirannas ja proovisime kummipaadiga aerutada. Suvelõpuseikluseks kogunesime 25. augusti pealelõunal Pärnu jõe äärde. Pärast väikest jõel aerutamist „kukkusime“ vette ja proovisime paati tagasi ronida. Improviseeritud paadi ümberminek andis võimaluse kontrollida, kas paadi alla jääb tõesti õhku. Tõdesime, et kogu seltskond mahub igas mõttes ühe paadi alla ära. See on hea märk! Seiklus jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles